home massagevormen behandelingen over rick bosma praktijk en contact

MASSAGEVORMEN

SHIATSU

shiatsu "vinger-druk" massage

Shiatsu massage betekend eigenlijk vingerdruk massage en wordt meestal uitgeoefend met duim-, hand- of elleboogdruk.

Deze enkele duizenden jaren oude Japanse massagetechniek is door de eeuwen heen van ouder op kind doorgegeven en uiteindelijk ook in de westerse wereld bekend geworden.
Vingers, duim en handpalm vormen het ”gereedschap” waarmee de therapeut subtiel druk uitoefent op vitale punten in het lichaam.
Storingen in spieren, zenuwen en organen geven een verminderde energie doorstroming in de meridianen waar de levensenergie doorstroomt.

Shiatsu massage probeert die energiestroom weer in balans te brengen.

De behandeling veroorzaakt ontspanning in het hele lichaam, waardoor een natuurlijk evenwicht zich weer kan herstellen en ook de geest erdoor tot rust kan komen.

Shiatsu massage kan helpen bij:
• rug-nek-schouderklachten
• hoofpijnklachten
• bloeddrukklachten
• stress-spanning
• vermoeidheid
• slapeloosheid
• algemeen gevoel van onbehagen
• vele andere klachten

Shiatsu massage werkt balansherstellend en rustgevend. Daardoor heeft het ook een preventieve werking.

 

QUANTUM TOUCHquantum touch

Quantum Touch is een vrij jonge Amerikaanse massagevorm, die uitgaat van trillende materie. Alle materie in het universum bestaat uit trilling van deeltjes, ieder met zijn eigen trillingsniveau.
Door een bepaalde ademhalingstechniek wordt het energieniveau van de beoefenaar naar een hogere trilling gebracht en door lichte aanraking aangeboden aan de behandelde persoon, waardoor de zelfgenezende kracht van het lichaam zich versterkt.

Quantum Touch kan toegepast worden tijdens de Shiatsu massage, het geeft vaak een verdieping van de behandeling.


ayurvedische oliemassageAYURVEDA

Ayurvedische oliemassage is een warme oliemassage die gebaseerd is op Indiase inzichten gecombineerd met klassieke massage waarbij gebruik gemaakt wordt van de volgende technieken: effleureren, petriseren, tapoteren en schudden.
Door toepassing van de specifiek gekruide warme oliën werkt deze massage zeer ontspannend en geeft het vaak een heerlijk loom gevoel.


HOTSTONE

Hotstone massage: tijdens de Ayurvedische massage leg ik soms warme stenen op de rug of ledematen als die op dat moment niet behandeld worden.
De warmte en energie van de stenen dringen diep door in het lichaam en dat geeft een bijzonder behaaglijk en weldadig gevoel.